От образователната платформа Школо разкриха пред БНР, че не са информирали

...
От образователната платформа Школо разкриха пред БНР, че не са информирали
Коментари Харесай

От Школо не са информирали МОН, тъй като няма такова изискване

От просветителната платформа  " Школо " разкриха пред БНР, че не са уведомили Министерството на образованието и науката за придобиването ѝ от английския снабдител на учебен програмен продукт " Джунипър Едюкейшън ", защото няма такова регулаторно условие. Припомняме, че с електронните дневници на просветителната платформа работят множеството учебни заведения у нас, оповестява News.bg.

Припомняме, по-рано през днешния ден от МОН оповестиха, че сезират ДАНС и Комисията за отбрана на персоналните данни за придобиването на " Школо " от непозната компания и показаха, че не са били осведомени по никакъв метод за продажбата.

Управителят на " Школо " Любомир Ваньов обаче изясни, че няма няма регулаторно условие, което да би трябвало да мине утвърждение.

Относно изпратеното от просветното министерство до " Школо " писмо с искане неотложно да бъде предоставена цялата налична информация за продажбата на просветителната платформа на непозната компания, той съобщи, че за половин час е изпратено всичко належащо.

" Ние сме отсреща да помогнем и да спомагаме на безусловно всички държавни органи, които сметнем, че би трябвало да получат каквато и да било информация ", увери Ваньов.

Притеснения по отношение на продажбата на " Школо " измежду учебни шефове, учители и родители се появиха незабавно след новината за продажбата на платформата.

Опасенията са дали след смяната в собствеността учебните заведения ще продължат да употребяват по същия метод услугите на " Школо ", на които се доверяват 1700 просветителни институции у нас.

" Школо " продължава да дава същата качествена услуга. Няма никаква смяна ", безапелационен бе Ваньов.

По мотив паниката, че след продажбата на " Школо " ще има приключване на персонални данни на български възпитаници, той бе безапелационен, че няма да се изнасят данни във Англия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР